Welkom op de website van Post-Kogeko

Innovatie

Technisch Support Programma

20% CO2-reductie in 2012 ten opzichte van 2007! Dat is waar wij ons via het programma Duurzame Logistiek aan hebben gecommitteerd. Onze CO2-footprint wordt voor 95% veroorzaakt door het gebruik van brandstof voor onze vrachtwagens. Daarom zijn onze activiteiten vooral gericht op vermindering van dit brandstofgebruik.

Het Technisch Support Programma is een programma waarbij wij een gedragsverandering bij chauffeurs realiseren. We hebben het programma samen met onze partner Scania geïmplementeerd.

Het Technisch Support Programma stuurt op verbetering van het rijgedrag van chauffeurs door hen te confronteren met hun eigen rijstijl. Dit lijdt tot een betere rijstijl. Schades, onderhoudskosten, brandstofverbruik en dus CO2-uitstoot verminderen hierdoor.

Het programma omvat een persoonlijke coaching van chauffeurs via individuele maandrapportages. Die geven de chauffeur een beeld van zijn prestaties. Deze prestaties vergelijken wij met een norm die afhankelijk is van het type vervoer en de gemiddelde rijsnelheid. Aandachtspunten zijn accelereren, gebruik van cruise control, stationair draaien, remgedrag, harde remmingen, hoge toeren en uitrollen.